A patruzeci si opta zi de protest

Categories Protest
1

Azi a fost a patruzeci si opta zi de protest.

Ajung mai tarziu. Instalez pancartele, salut jandarmii de la intrarea in Senatul Romaniei, imi pun gluga pe cap si incep protestul.

Peste cateva minute vin jandarmii (2 la numar). Coboara dealul cu cate o cafea aburind in mana. “Buna dimineata”, “Buna dimineata” imi raspund ei. Dau mana cu amandoi. Deja ne cunoastem, nu mai este nevoie de buletin. Se uita putin pe pancarte si imi ureaza protest placut. Incep sa se plimbe pentru a nu ingheta.

Vantul bate destul de tare, astfel incat sunt nevoit sa mai tin de pancarte. Si stau, si stau. Trec masini, pietoni, insa nu primesc niciun feedback. Dupa vreo jumatate de ora de zbantuit in frig se opreste un domn pe bicicleta (s-a mai oprit pana acum). Incepem sa discutam despre una, despre alta. Imi spune ca il sustine pe Basescu, ca l-ar baga la puscarie pe Iliescu, ca nu a votat niciodata cu PSD, ca PNL-ul se adreseaza bogatasilor nu celor de jos. Il intreb cu cine voteaza, ca eu unul nu stiu. Imi raspunde cu seninatate ca voteaza cu PP-DD. Il intreb respectos de ce. Imi spune ca pana acum a votat cu PD / PDL, dar acum nu mai are incredere in ei. Il intreb de faza cu Oltchim-ul si de faptul ca nu sunt de acord cu ce a facut DD acolo. Incepem o discutie mai aprinsa (incercam o paralela intre situatia de la Oltchim cu o pseudo-vanzare de casa. Nu prea ne iese). La un moment dat imi scapa “ca ceea ce a facut DD acolo a fost circ, dintr-acela ieftin”. “Pai si ce vroiai sa faca? Sa il lase pe polonezul ala sa ia Oltchim-ul cu 4 milioane? Restul sa se duca la PSD ca spaga? Nu dom’le.” si incepem discutia despre “nu ne vindem tara”. Suntem intrerupti de un alt domn care il saluta pe interlocutorul meu. Acesta din urma spune ca “acum vin, stai asa” si imi adreseaza “ei lasa ca acum te-am citit eu pe tine” si pleaca.

Ma uit la ceas si vad ca e timpul sa ma indrept spre munca. Strang jucariile, salut jandarmii si plec.

One thought on “A patruzeci si opta zi de protest

  1. am promis ca vin sa stau o zi cu tine acolo…de la ce ora incepe? Si pot manifesta doua persoane?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>