A patruzeci si saptea zi de protest

Categories Protest
0

Azi a fost a patruzeci si saptea zi de protest.

Ajung pe la ora 09:15. Montez pancartele, salut jandarmul de la intrarea in Senat, si incerc sa fac o poza pentru a face check-in pe Facebook. Nu reusesc din cauza vantului puternic. Ridic pancartele in vazul lumii si incep protestul.

Peste 10 minute ajung si jandarmii. Pun pancartele pe jos, fac o poza si le inmanez buletinul celor doi jandarmi care au venit sa discute cu mine. Acestia incep sa noteze mesajele pe care le arat. Dupa vreo 2 minute termin de notat, ma saluta si pleaca sa stea in masina.

Peste vreo 10 minute se apropie un domn pe la vreo 60+. Se opreste sa stea pe gardul de langa mine. Intra in vorba: “da’ ce faci tu aicea? ii injuri pe hotii astia?”. “Buna ziua. Nu, nu ii injur. Stau cuminte aici.”. “Vezi sa nu te ia astia la bataie (si arata spre jandarmi)”. “Dumnealor sunt aici pentru a ma apara si de fiecare data au fost foarte corecti cu mine”. “A, deci ai autorizatie”. “Desigur”. “Pot sa stau aici cu tine”? “Daca sunteti de acord cu ce am scris eu pe pancarte (si ii zambesc)”. Si incepe sa imi povesteasca de faptul ca toti parlamentarii sunt niste hoti, ca el are de vreo 3 ani de zile o hotarare definitiva si irevocabila prin care trebuie sa ii dea nush ce (are infirmitate – proteza la un picior), dar hotii de parlamentari nu respecta acea hotarare (nu l-am intrebat pentru a afla mai multe). Ii spun despre recentele cazuri “deputatul Trasculescu” si “protestul de la Navodari”. Imi replica faptul ca alea sunt deja normalitati in aceasta tara, ca ar fi plecat din Romania daca ar fi avut cum pentru ca nu mai suporta minciuna si bataia de joc a celor care ajung sus, ipocrizia si demagogia, … Intr-un final imi spune ca sunt curajos ca stau aici si protestez de unul singur si de faptul ca traim intr-o tara de lasi. Ii spun ca nu stiu daca sunt curajos, sunt mai degraba inconstient si naiv. Pleaca.

La ora 10:00 sunt nevoit sa strang pancartele si sa plec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>