A treizeci si noua zi de protest

Categories Protest
4

Azi a fost a treizeci si noua zi de protest.

O doamna suparata pe Basescu ne-a povestit cat de nedrept i se pare ca un locotenent care a protestat in iarna in Piata Universitatii a fost trecut in rezerva si trebuie sa plateasca ceva suma foarte mare (n-am retinut cat). Dragos i-a spus ca e totusi normal de vreme ce era militar, a depus un juramant si a incalcat regulile (a mers in uniforma la un miting), sa fie sanctionat. Doamna ne spune ca asta cere totusi curaj. Da, dar nu face nedreapta sanctionarea. Daca incalci niste reguli pentru a apara ceva la care tii, curajul impune sa accepti si consecintele, ma gandesc eu. Daca a facut-o constient si si-a asumat si sanctiunea, bravo lui. Dar nu sunt convinsa ca acolo e problema tarii.

Alta doamna ne-a spus ca ea lucreaza “aici” (si chiar a intrat apoi prin poarta spre senat) si ca mai bine am fi daca am protesta pe partea cu Izvor, ca pe acolo intra mai multa lume. Ok..

Si in final a mai citit cineva indelung pancartele si ne-a spus: “Doamne-ajuta!”

In rest.. voi ce mesaje ati vrea sa fie pe pancarte? Cum ajungem la mai multi oameni care sa vina des? Daca nu aveti timp sa protestati macar faceti-ne sa simtim ca existati. Poate simtiti ca nu e mare diferenta intre 2 si 3 si ca, pana la urma, cat timp nu se schimba practic ceva in urma protestului e suficient si 1. Dar e nevoie de mai multi. Si doar prin 3 se poate ajunge la 4. Idei? Macar pentru mesaje?

 

4 thoughts on “A treizeci si noua zi de protest

 1. ‘Neata,
  Se pare ca v-ati pierdut week-end-ul citit mesaje de incurajare si sugestii ;-) Sau poate pe la televiziuni? Nu, nimic? ;-) Un lucru e sigur:ei sint paralizati si hipnotizati, nu voi…
  Ce ati pornit voi ar avea un potential urias:un fel de dialog cu Parlamentul. Daca ar avea proportii…

  Am doua sugestii:
  1. As prelua regulat o pancarata virtuala pe FB(ajunge sa fie o poza a celei reale).
  2. As face mesajele de pe pancarte mai concrete si mai realizabile…
  De ex:”fosile comunisto-securiste” e greu de definit daca nu avem un exemplu concret. Mai exista sau e doar oportunism?

  “Fara imunitate parlamentara in urmatoare legislatura”
  “Sa fie dublata pedeapsa pt coruptie”

  Respectele mele!

  • Dragos Moinescu on

   Salutare,

   Nu inca :) Numai ca trebuie sa ne reinventam.

   Am mai fost pe la protest, insa nu s-a intamplat nimic special. Din nefericire a trecut valul :( Multi sunt nepasatori. Si calare peste pupaza sunt prins prea mult cu serviciul si din acest motiv nu am avut timp sa scriu / sa ma duc in fiecare zi.

   In plus am discutat cu Olimpia despre scopul acestui protest. Pana acum am protestat mai degraba impotriva, nu pentru ceva anume. Vom protesta de acum cu scopuri clare si precise :) Sper sa fie ceva mai multi adepti.

   Seara buna, si multumesc pentru mesajele pe care le-ai trimis pana acum si incurajarile tale.

  • Nu trebuie sa va reinventati. NU VOI sinteti problema…e important sa intelegeti asta :(
   Nu v-am incurajat ci am fost doar bucuros sa va gasesc, mai ales ca apartineti unei alte generatii…si pun un mai jos text care explica si de ce…

   Ce ati vazut voi in zilele de protest e “a vacuum of positive (horizontal) social capital. Instead of trust and cooperation for the common good, “[d]efection, distrust, shirking, exploitation, isolation, disorder, and stagnation intensify one another in a suffocating miasma of vicious circles.” In this context, “it is irrational for any individual to seek a more collaborative alternative,” because the social reality pervasively obstructs it. “Actors in this social equilibrium may well realize they are [all] worse off than they would be in a more cooperative equilibrium, but getting to that happier equilibrium is beyond the power of any individual” (Putnam, 1993: 177). That would require a fundamental transformation of governance, which prospect is not anywhere on the horizon. In this Hobbesian world, dependence substitutes for cooperation, exploitation for reciprocity, opportunism for trust, force for law.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>