Klaus Iohannis

Klaus Werner Iohannis

Victor-Viorel Ponta

Victor-Viorel Ponta

http://www.iohannispresedinte.ro/

Klaus Werner Iohannis is a Romanian politician. Since 2000 he has served as mayor of the Romanian city of Sibiu, representing the small centrist Democratic Forum of Germans in Romania. He has been re-elected by landslide votes in 2004 and 2008.
Wikipedia [RO] Wikipedia [EN]

http://victorponta.ro/

Victor-Viorel Ponta is a Romanian jurist and politician who currently serves as Prime Minister of Romania since being appointed by President Traian Basescu in May 2012.
Wikipedia [RO] Wikipedia [EN]

Pentru a vota, va rugam sa selectati una dintre optiunile de mai jos, sa introduceti CNP-ul dumneavoastra pentru verificare si sa apasati butonul "Voteaza"

Nota: Codul Numeric Personal nu este stocat in baza de date. CNP-ul este verificat pentru a limita numarul de voturi invalide si este folosit pentru a putea verifica limita de varsta necesara votului (18 ani impliniti pana pe 16 Noiembrie 2014). Pentru limitarea votului multiplu, se genereaza un cod unic bazat pe CNP-ul dumneavoastra si un Text (SALT). Algoritmul folosit pentru generarea codului unic este SHA-256. De aici puteti downloada codul sursa a programului pentru verificare.

Aceasta pagina am facut-o pentru a demonstra ca votul online nu este atat de dificil. CNP-ul nu este stocat in baza de date, ci se creeaza un identificator unic pe baza lui si un SALT, astfel incat nu se poate stii ce CNP a votat, ci doar daca a votat. Voturile, in baza de date, contin identificatorul unic, ce optiune a fost aleasa, cand a fost introdus votul si IP-ul de la care s-a facut votul. Codul sursa pentru contorizarea voturilor poate fi downloadat de aici.